Cauți ceva anume? Încearcă aici:

Stiri Harsova

Viorel Ionescu propune un nou proiect : Bazin de înot la Hârșova

Distribuie

Bazin de inot la Harsova, un proiect inițiat de primarul Viorel Ionescu ce va fi supus votului în ședința de joi. Edilul dorește să solicite finanțarea obiectivului către CNI.

Proiectul se adresează în special şcolilor şi tineretului din oraș. Fiind considerată o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a tinerilor. Construcția propusă investiției se va realiza dupa un proiect pilot și se adresează uzului tuturor cetățenilor având utilizare publică.

Investiția este făcută de către Compania Națională de Investiții. Primăria Orașului Hârșova trebuie să pună la dispoziție terenul și utilitățile.

Mai multe primării din țară au primit aprobarea proiectului, iar o parte dintre ele au deja investiția finalizată. Sunt localități comparabile ca mărime cu Hârșova care deja au recepționat bazinul de înot.

Condițiile impuse de CNI sunt:

  • ca pe o perioadă de minimum 15 ani, autoritatea locală să se ocupe de întreținerea acestuia, și să nu fie schimbată destinația.
  • UAT pune la dispoziție terenul și asigură utilitățile

Un proiect asemănător a fost deja finalizat în Găești pe 11 mai 2020.

Bazin de înot Găești.

Localități comparabile ca mărime cu Hârșova, unde CNI deja a finalizat bazine de înot:

  • Luduș – 15.328 locuitori
  • Găești – 13.317 locuitori
  • Titu – 9.658 locuitori
  • Beclean – 10.628 locuitori

Bazin de inot la Harsova

Pentru a putea depune documentația completă la CNI, Consiliul Local Hârșova trebuie să adopte următoarea hotărâre:

Conform legislaţiei în vigoare şi în urma solicitării transmise de „C.N.I” S.A. este necesară adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Orașului Hârșova, prin care să se asigure o serie de facilităţi obligatorii în vederea începerii şi finalizării obiectivului de investiţii menţionat anterior, după cum urmează:
a) predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin „C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a terenului situat în Strada Prospectul Dunării, nr. 2B, aflat în proprietatea privată a Orașului Hârșova şi în administrarea Consiliului Local Hârșova.

Terenul este în suprafaţă de 4.338 mp, identificat potrivit Cărţii funciare nr. 101568, nr. topo 101568, liber de orice sarcini. Predarea se face în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” — S.A. a obiectivului de investiţii Proiect pilot „Bazin didactic de înot în orașul Hârșova, județul Constanța” ;
b) amplasamentul este viabilizat, conform documentelor urbanistice, cu respectarea reglementărilor în vigoare;
c) este asigurată finanţarea de către Consiliul Local al Orașului Hârșova a cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.);
d) sunt asigurate, în condiţiile legii, suprafeţele de teren necesare pentru depozitarea şi organizarea şantierului;
e) obligativitatea ca, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să fie menţinută destinaţia acestuia şi să fie întreţinut pe o perioadă de minimum 15 ani.

Bazin de înot Găești.

Ce spune CNI despre investiția de la Găești finalizată în luna mai 2020:

“Au fost finalizate lucrările de execuție pentru bazinul didactic de înot din orașul Găești! Săptămâna trecută reprezentanții CNI au participat la realizarea recepției la terminarea lucrărilor de la bazinul didactic din orașul Găești, județul Dâmbovița.

Construcția, care se adresează în principal uzului didactic, beneficiază de un bazin de înot cu o dimensiune de 25 m x 12,5 m și o adâncime variabilă între 1,20 m și 1,80 m.

De asemenea, proiectul a fost prevăzut și cu vestiare și grupuri sanitare, precum și cu un cabinet de prim ajutor. Valoarea acestui obiectiv de investiții este de 7,3 milioane lei.”

vestiare Bazin de înot Găești

Alte proiecte ce vor fi supuse votului în ședința din 19 noiembrie 2020. Primarul din Harsova propune investitii din fonduri europene pentru educatie.

Distribuie:
Harsova

Articole recente

Emil Paraschiv obține anularea HCL de alegere ca viceprimar a Dumitrei Stan

Emil Paraschiv obtine anularea hotararii Consiliului Local, prin care a fost ales viceprimar consilierul PNL, Dumitra Stan. Tribunalul Constanța a… Citește mai mult

12 iulie 2021

Viceprimarul Emil Paraschiv ramane suspendat

Viceprimarul Emil Paraschiv ramane suspendat și se îndepărtează și mai mult de funcția de viceprimar. Tribunalul Constanța a admis cererea… Citește mai mult

27 iunie 2021

Sedinta CL Harsova 22 martie 2021

Sedinta CL Harsova 22 martie 2021. Sedinta CL Harsova 22 martie 2021 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al orașului Hârșova,… Citește mai mult

2 aprilie 2021

Cazuri covid in zona Hârșova actualizare 27 martie 2021

Cazuri covid in zona Harsova - actualizare din data de 27 martie 2021. Au început să crească din nou numărul… Citește mai mult

28 martie 2021

Centrul de vaccinare din Harsova

Centrul de vaccinare din Harsova. Tot mai multe persoane aleg să se vaccineze la Centrul de Vaccinare de la Hârșova.… Citește mai mult

25 martie 2021

Cum am învățat franțuzește – de Mădălin Roșioru

Cum am invatat frantuzeste - de Mădălin Roșioru. Astăzi, de ziua internațională a Francofoniei vă punem la dispoziție o lecție… Citește mai mult

20 martie 2021

Acest site foloseste cookies.